Individuele coaching: een geweldige stap voorruit

Een individuele coaching is heel verstandig om te volgen als jij wat wilt doen aan jouw persoonlijke ontwikkeling. Ken jij het gevoel dat jij alles op een automatische piloot doet en geen zin meer hebt in jouw werk? Dan is het misschien tijd om iets anders te gaan zoeken. Zelf had ik daar ook heel erg last van. Maar wat wilde ik dan wel, ging steeds door mijn hoofd. Via het internet bien ik toen op de website gekomen van de onderneming: Clarity Coaching. Dit bedrijf in Zaandam biedt ook een loopbaanbegeleiding aan. Dat was precies wat ik nodig had.

Individuele coaching

Birkmanmethode

Bij de loopbaanbegeleiding onderga jij een persoonlijkheidstest. Deze test wordt uitgevoerd met de Birkmanmethode. Deze methode is een zelfbeoordeling instrument dat ontwikkeld is door Roger Birkman. Door het invullen van deze persoonlijkheidstest op deze methode breng jij jouw interesses in kaart. Hierbij kan jij denken aan:

  • wat je voorkeursgedrag kenmerkt
  • wat je kenmerkende gedrag onder stress zal zijn
  • wat je behoeftes zijn in de interactie met anderen
  • Welke beroepen of beroepsomgeving bij je passen

Wanneer jij deze test hebt uitgevoerd, krijg jij deze verwerkt in een rapport. Dit rapport wordt samen met jou begeleider besproken. Wil jij meer informatie over een individuele coaching? Dan raad ik jou om eens op de website te kijken.