Leren en werken tegelijk, hoe kan dat?

Het zou natuurlijk ideaal zijn, zowel leren en werken tegelijk. Zo kun je op hetzelfde moment geld verdienen, een opleiding volgen en werkervaring opdoen! Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met werkplekleren in de zorg zowel formeel lessen te leren als informeel op de werkvloer echte praktische ervaring te krijgen. Zo kun je het theoretische makkelijker verbinden met het praktische, zoals bijvoorbeeld goede vragen kunnen stellen op het werk, en deze ook beantwoord kunnen krijgen. Ook kun je in dit soort trajecten makkelijk en snel feedback krijgen over hoe je het op de werkvloer doet en wat beter kan, zodat je terwijl je werkt jezelf bewust en gericht kan verbeteren.

Momenten van feedback voor het leren

Dit soort momenten zijn natuurlijk heel belangrijk, en met werkplekleren is het gebruikelijk dat je heel veel feedback meekrijgt. Zo is het in het formeel leren normaal dat men in groepsverband feedbacksessies meegeeft, zo kun je leren goed feedback te geven en ervoor zorgen dat je ook goede feedback terugkrijgt. Ook informeel is feedback heel belangrijk, door het bijvoorbeeld kunnen reflecteren over hoe je het op de werkvloer doet, zowel als zelfreflectie als in groepsverband. Met dit soort praktijken krijg je als werknemer een goede opleiding en praktische ervaring!

Verder met leren en werken in de zorg

Het is natuurlijk ook in de zorg belangrijk om goed praktische ervaring te hebben als je aan het werk gaat. Hier is leren en werken tegelijk een mogelijkheid om dit voor elkaar te krijgen. Als je dit traject ingaat, kun je via een lms zorg systeem gestuurd worden om zo verder in je vakgebied te komen. Het is ook belangrijk om zelf de regie te nemen in je opleiding, ook dat is zeer goed mogelijk in een traject zoals dit. Daarom is het dus zeer mogelijk om in de zorg te leren en te werken tegelijk.