Trekkerbewijs halen

Trekker

Een trekkerbewijs halen is verplicht als u met een tractor, land- of bosbouwtrekker of een MMBS wil rijden. Dit rijbewijs is ingevoerd, omdat er veel ongelukken gebeuren met tractoren en andere landbouwvoertuigen.

Vrijstelling voor het halen trekkerrijbewijs

Mensen die voor 1 juli 2015 hun rijbewijs B hebben gehaald, hebben hier automatisch het trekkerrijbewijs bij gekregen. Op het moment dat zij hun rijbewijs verlengen wordt het bewijs er nog steeds automatisch bijgezet. Hiermee hebben de mensen dus die voor 1 juli 2015 hen rijbewijs gehaald hebben eigenlijk geluk dat zij het trekkerrijbewijs niet meer hoeven te halen. Toch is het voor deze mensen wel verstandig om dit rijbewijs te halen als zij gebruik maken van een tractor of andere landbouwvoertuigen. Hiermee kunnen namelijk veel ongelukken voorkomen worden.

Trekkerrijbewijs halen

Wanneer is trekkerbewijs halen niet nodig?

Op het moment dat u alleen op uw eigen terrein rijdt is het niet nodig om het trekkerrijbewijs te halen. Ook in dit geval is het wel aan te raden om toch hier les in te nemen, zodat u weet hoe het voertuig werkt en niet voor rare verrassingen komt te staan.

Gezondheidsverklaring aanvragen

Voordat u op examen mag, zult u eerst een gezondheidsverklaring van het CBS moeten krijgen. U doet er dus verstandig aan om dit op tijd te regelen, zodat u direct af kunt rijden als u hier klaar voor bent. Pas als u een positieve gezondheidsverklaring heeft kan het praktijkexamen ingepland worden en kunt u uw trekkerrijbewijs halen.

Heeft u nog vragen over het rijbewijs neem dan telefonisch contact met ons op of vul het contactformulier op de website in.

kees de vaan opleidingen