Werk aan je relatie via een relatietherapeut online

Als je kijkt naar de corona crisis, dan zie je dat deze crisis zowel positieve als negatieve gevolgen heeft (gehad). Het interessante is ook dat sommige negatieve gevolgen bepaalde positieve gevolgen hebben veroorzaakt. Zo heeft de crisis, vooral tijdens de zware lockdown, heel veel relaties onder druk gezet. Daardoor werd de noodzaak voor relatietherapie groter, maar deze therapie kon niet fysiek plaatsvinden. Dat betekende dat de relatietherapeut online te werk moest gaan. Hierdoor ontstonden er dus meer en meer online sessies tussen relatietherapeuten en cliënten. Hoewel de relatietherapeut uit noodzaak dus online te werk moest gaan, is de online methode voor veel therapeuten een vast onderdeel geworden van hun praktijk. Zo heeft Martin van zelfbewustzijn.nl bijvoorbeeld ontdekt dat de online methode in veel gevallen prima werkt en misschien zelfs wel de voorkeur geniet bij veel cliënten. Het grote voordeel is dat een relatietherapeut online veel laagdrempeliger is dan een relatietherapeut die je echt in diens praktijk ontmoet. Ondanks het feit dat het niet langer nodig is om de therapie online aan te bieden aangezien we op dit moment geen lockdown hebben, is de relatietherapeut online nog steeds mogelijk. Zo zie je dat negatieve effecten kunnen leiden tot nieuwe inzichten en positieve ontwikkelingen. Als je partner bijvoorbeeld niet zo zit te springen om in therapie te gaan, dan is het lastig om hem of haar mee te krijgen naar een praktijk voor relatietherapie. Maar als je hem of haar er als het ware bij kunt roepen tijdens een online sessie, dan is het misschien wel mogelijk. De relatietherapeut kan online met beide communiceren en jullie voelen dan weer gewoon de veiligheid en het comfort van de eigen woning. Als je naar een locatie moet waar je tijdens de eerste sessie dus ook nog nooit geweest bent, dan voel je toch altijd die spanning. De hele weg er naar toe is al gespannen en juist tijdens zo’n rit naar een therapiesessie geef je jezelf en je partner tijd om die spanning te voelen en op te bouwen. Dat neem je dus weg als je kiest voor een relatietherapeut online. Ook de kwaliteit wordt er niet minder om, want je voert nog steeds gesprekken en je hebt via een videogesprek gewoon contact met de relatietherapeut online. In sommige gevallen kan het zelfs beter werken, omdat je de gesprekken voert vanuit het comfort van je eigen woning en dus vaak wat vrijer bent in je uitspraken.

Doe een beroep op de relatietherapeut online via zelfbewustzijn.nl

Als je op zoek bent naar een relatietherapeut online, dan kun je een beroep doen op zelfbewustzijn.nl. Je kunt heel makkelijk contact opnemen met Martin via een WhatsApp bericht, email of telefoon. Vervolgens word je uitgenodigd voor een sessie via Google Meet of Microsoft Teams. Tijdens de eerste sessie ga je nog niet meteen de diepte in. Het is eerst nog een vorm van aftasten en kijken of jij en je partner je prettig voelen bij de relatietherapeut online.

Kijk snel op de site voor meer informatie

Als je meer wilt weten over de online relatietherapie, dan kun je terecht op zelfbewustzijn.nl. Hier kun je ook terecht voor informatie over verschillende soorten therapieën en coaching zoals:

  • Life coach
  • Zelf realisatie
  • Relatie coach