Zelfverdediging voor vrouwen

Zelfbeheersing

In de wereld van vandaag, waar vrouwen dagelijks seksueel of fysiek worden aangevallen, is het essentieel dat ze de vaardigheden bezitten om zichzelf te beschermen. Het leren van zelfverdedigingstechnieken kan een vrouw helpen letsel te voorkomen of zelfs haar leven te redden als een aanvaller achter haar aan komt.

Het beheersen van impulsen is een essentiële vaardigheid voor alle mensen. Mensen met een slechte zelfbeheersing of impulsiviteit hebben de neiging slechte beslissingen te nemen die voor zichzelf en de mensen om hen heen schadelijk kunnen zijn.

Zelfbeheersing is essentieel, maar vaak moeilijk te ontwikkelen en in stand te houden. Als een eindige hulpmiddel vereist het vergroten van zelfbeheersing toewijding, tijd en moeite.

Recente studies hebben aangetoond dat het nemen van een zelfverdedigingsklas de eigenwaarde en persoonlijkheid van vrouwen positief kan beïnvloeden. Bovendien helpt het hen om verwondingen te voorkomen als ze niet in staat zijn om aan de aanvallen van een aanvaller te ontsnappen.

Zelfverdedigingstechnieken

Als iemand u probeert te schaden, zijn er verschillende stappen die u kunt nemen. Een van de beste manieren is om een aantal effectieve zelfverdedigingstechnieken te leren.

Volgens een studie melden vrouwen die zelfverdedigingsklassen volgen verbeteringen in geestelijke gezondheid en meer vertrouwen. Bovendien zijn ze meestal onafhankelijker en minder afhankelijk van anderen, waardoor ze beter uitgerust zijn voor het beheer van stressvolle situaties.

Menselijke instincten bieden vaak waarschuwingen wanneer het gevaar nadert, en het is aan ons om op te letten en op die informatie te handelen. Uw instincten kunnen gelijk hebben; Luister goed naar die kleine stem in uw hoofd en handel ernaar!

Als een aanvaller u bijvoorbeeld vasthoudt, pak dan zijn ellenbogen om te proberen ze weg te wrikken van je lichaam. Als dat niet werkt, kun je je laag naar de grond laten vallen en zoveel mogelijk te kronkelen om uzelf te bevrijden.

Ken uw grenzen

Ongeacht uw leeftijd of geslacht, het is altijd belangrijk om uw eigen grenzen te respecteren. Dit is misschien wel de meest cruciale tip voor zelfverdediging voor vrouwen, omdat het potentieel gewelddadige confrontaties zal voorkomen.

Negeer het de volgende keer als u zich ongemakkelijk voelt. Luister naar uw instincten; Ze dienen vaak als het eerste waarschuwingsbord dat iets misschien niet helemaal klopt.

Als u onzeker bent, zoek dan hulp en begeleiding. Er zijn tal van programma’s en klassen die bewustzijn, assertiviteitsvaardigheden kunnen bieden, evenals fysieke zelfverdedigingstechnieken.

Empowerment Zelfverdediging, een zelfverdedigingscurriculum van vrouwen geboren uit het tweede golf feminisme, benadrukt vier kerncomponenten: verantwoordelijke daders verantwoordelijk houden; vrouwen helpen fysiek contact te maken met hun lichaam; Leermiddelen die verder gaan dan fysieke weerstand en het geven van kennis van rechten en opties voor zelfbescherming.

Studies hebben aangetoond dat deelname aan dergelijke programma’s het risico op verkrachting/dwang, ongewenst seksueel contact en andere vormen van geweld tegen vrouwen vermindert.

Ken uw krachten

Het kennen van uw krachten is niet de enige sleutel tot het overleven van een aanval. De beste verdediging omvat een combinatie van fysieke, verbale en psychologische afschrikmiddelen die voor u werken. Om uw optimale actieplan te bepalen, moet u wat onderzoek doen, advies vragen en weloverwogen beslissingen nemen. Misschien wilt u overwegen om lessen of twee te volgen voor betere kansen; Vrouwen die trainen in vechtsporten hebben een hogere kansen om terug te kunnen vechten als de behoefte zich voordoet. Gelukkig biedt internet veel nuttige bronnen die kunnen helpen.