Veilig te werk gaan, haal je heftruckcertificaat

Kap-opleidingen

Wil je als magazijnmedewerker, agrariër of als medewerker in de transportsector veilig kunnen werken met een heftruck? Dan is een heftruckcertificaat halen van groot belang. Ook als je bedrijfsleider bent kun je veel aan de bedrijfsveiligheid doen door jouw medewerkers in de gelegenheid te stellen om hun heftruckcertificaat te behalen. Maar waarom is een heftruckcertificaat halen zo belangrijk? Iedereen die een tijdje op een heftruck rondrijdt, weet toch hoe die machines werken? In dit artikel lees je alles over de voordelen van een heftruckcertificaat.

Kap-opleidingen

1. Je behaalt een erkend certificaat

Een heftruckcertificaat halen via een officiële opleider betekent dat je een erkend certificaat haalt waarmee je bij elke werkgever op de vorkheftruck mag rijden. Je behaalt dan een certificaat Veilig Heftruck, die vijf jaar geldig is. De opleiding die je voor het heftruck rijden hebt gevolgd is ARBO-erkend en heeft een officiële status.

2. De cursus duurt slechts één dag

Een van de grote voordelen van een heftruckcertificaat halen is dat de cursus maar één dag duurt. Naast een eendaagse praktijktraining krijg je als cursist een theoretische toets die je moet halen. Voor deze toets krijg je een duidelijk en handzaam cursusboek. Verder worden de cursusdagen ingekleed met een hoop gezelligheid, koffie/thee en een lekkere lunch. Als cursist doe je niet alleen mee aan een leerzame training, maar ook een relaxte en sfeervolle dag.

Kap-opleidingen

3. Je leer alle facetten van het heftruck rijden

Het fijne aan een heftruckcursus is dat je tijdens deze trainingen een allround heftruckchauffeur wordt. Je leert niet alleen om veilig en goed te rijden en sturen met een heftruck, maar nog veel meer. Zo leer hoe je vooraf een rijklaar controle moert uitvoeren, hoe je moet stelling rijden, welke veiligheidseisen er in magazijnen gelden en nageleefd moeten worden, theorie over lastgrafieken en hoe het belasten van vorkheftrucks in zijn werk gaat. Verder maak je natuurlijk kennis met hoe er veilig geladen en gelost kan worden, leer je alles over voertuig beheersing, goederen beheersing, verkeersvoorschriften en nieuwe ontwikkelingen in de wereld van heftrucks en transport.

4. Cursussen voor heftruckchauffeurs zijn niet duur

Tegenwoordig zijn er aanbieders die de mogelijkheid bieden om een heftruckcertificaat te halen voor minder dan 250 euro all-in. Dat is natuurlijk erg voordelig. Voor de kosten hoef je een heftruckcertificaat halen voor jezelf of voor je personeel niet te laten. Meld je daarom nu aan voor een voordelige en erkende opleiding om een heftruckcertificaat te behalen.