Het voordeel van loopbaan training

Een loopbaan training is zinvol voor iedereen die al werkt. Het maakt niet uit of je nu een klein bijbaantje hebt of al weken maakt van meer dan 40 uur. Voor de vakkenvuller bij de Albert Heijn is een loopbaantraining net zo zinvol als voor een directeur van een groot bedrijf. We vertellen je maar al te graag waarom dat zo is en daarom hebben we deze blog voor je geschreven. Lees snel verder, dan gaan we er meteen op in.

Jezelf kennen

Soms maken we keuzes die we stiekem liever niet hadden gemaakt, omdat ze makkelijker zijn. Je wilt het ene, maar het andere ligt binnen handbereik, waardoor je eerder voor het andere kiest. Een loopbaantraining helpt je om jezelf te kennen en echt te gaan voor hetgeen je wilt, vaak in relatie tot je carrière. Zo leer je jezelf beter kennen en maak je slimmere keuzes die jou op de langere termijn, als het goed is, gelukkiger zullen maken!

Weten wat je waard bent

Bij een loopbaantraining is er aandacht voor het verleden, heden en de toekomst. Je leert je sterke en zwakke punten kennen en weet daardoor wat je waard bent. Dit maakt het voor jou gemakkelijker om voor jezelf op te komen en nieuwe keuzes te maken wanneer je oude keuzes je niet meer gelukkig maken. Je kunt jezelf op die manier makkelijker verkopen en je weet welke toegevoegde waarde je kunt bieden.

Dus, kies voor een loopbaan training

We hopen dat je na het lezen van deze blog beter begrijpt waarom een loopbaan training zo goed is voor jezelf. We raden iedereen daarom ook aan om zich er minstens eens in te verdiepen en te overwegen of een loopbaantraining ook nuttig zou kunnen zijn voor jou. In de meeste gevallen is dat namelijk zeker zo!