Meer werk en beter betaald met een personal trainer opleiding

Of je nu van plan bent om voor jezelf te gaan werken, of voor een sportschool, een personal trainer opleiding is altijd een goed idee. Tijdens de opleiding leer je niet alleen over hoe je je klanten kunt helpen hun doelen te bereiken maar je leert ook over anatomie, blessures en over verschillende trainingsmethoden. Iemand die graag gewicht wil verliezen, moet op een andere manier trainen dan iemand die juist spieren op wil bouwen. Met een personal trainer opleiding leer je dit allemaal en meer. En het goede nieuws is dat dit diploma je ongetwijfeld meer werk zal opleveren.

Een personal trainer opleiding heeft grote voordelen

Om een personal trainer te worden hoef je officieel geen personal trainer opleiding te volgen. Iedereen kan een trainer worden en kan mensen begeleiden bij het bereiken van hun fitness doelen. We hebben drie redenen op een rijtje gezet waarom het verstandig is om een diploma te halen voordat je je werk als personal trainer uit gaat voeren:

  • Met een diploma onderscheid je je van de personal trainers in je omgeving en kun je bewijzen dat je een bepaald kennisniveau hebt en dat je ervaring hebt in je vakgebied.
  • Tijdens je opleiding leer je ook over de anatomie van het lichaam en over eventuele blessures. Met dit diploma voorkom je dat je mensen verkeerd advies geeft waardoor ze dus niet optimaal geholpen worden.
  • Tijdens de personal trainer opleiding moet je een aantal uren doorbrengen in de sportschool en klanten persoonlijk begeleiden. Deze ervaring geeft je een gecontroleerde en geleidelijke overgang en helpt je bij het opbouwen van een klantenbestand.

Meer werk met een opleiding

Een belangrijke reden waarom het volgen van een personal trainer opleiding van belang is, is omdat je dan makkelijker werk zult vinden. Dit geldt zowel als je voor jezelf gaat werken en als dat je bij een sportschool aan de slag wilt. Een sportschool zal voornamelijk personal trainers aannemen die de basiskennis en ervaring hebben opgedaan die bij een personal trainer opleiding wordt aangeboden. Als je zelf op zoek gaat naar klanten, dan zal je zien dat iemand veel sneller een personal trainer zal uitkiezen met een diploma dan zonder. Als je klanten werft via je website, dan geeft een diploma je bezoekers zekerheid dat jij over de juiste kennis en kunde beschikt om hen professioneel te begeleiden.

Je wordt beter betaald

Als je een personal trainer opleiding hebt gevolgd, kun je meer geld vragen. Jouw klanten betalen graag wat meer voor iemand die verstand van zaken heeft. Ook als je bij een sportschool aan de slag gaat zal je meer betaald krijgen dan iemand die geen diploma heeft. Heb je de opleiding afgerond, dan kun je jezelf ook specialiseren, bijvoorbeeld in het trainen voor gewichtsverlies of het bieden van ondersteuning bij revalidatie. Met een specialisme richt je je op een specifieke doelgroep, die jouw zorg en aandacht hard nodig heeft.