Volop lesmateriaal voor keuzevakken in het VMBO

Young Asian boy with nerdy black glasses sitting on a book hill, drawing his ideas creatively on the wall behind him while looking at his computer.

Dubbelklik biedt leerlingen een breed aanbod aan lesmateriaal voor keuzevakken in het VMBO. De vakken worden aangeboden op basis van de succesvolle lesmethode van Dubbelklik. Als aanbieder van het lesmateriaal voor de beroepsgerichte vakken in het VMBO is deze methode zodanig uitontwikkeld dat succes gegarandeerd is. Voor docenten is dat een geruststellende bijkomstigheid. Zij ondersteunen de leerlingen bij de keuzevakken en weten dus al vooraf op welke wijze de lessen worden aangeboden. Het beschikbaar stellen van de keuzevakken op Dubbelklik.nu wordt onder hun supervisie gedaan.

De lesmethode van Dubbelklik bij de keuzevakken

De methode op basis waarvan Dubbelklik het lesmateriaal heeft ontwikkeld is zo goed mogelijk afgestemd op de interesses van VMBO-leerlingen. Veel van hen vinden het niet zo prettig om met nieuwe dingen kennis te maken op basis van geschreven lesmateriaal. Daarom zijn van alle lessen videomodules gemaakt. In de praktijk blijkt dat de leerlingen de informatie daardoor gemakkelijker oppikken. Geschreven materiaal is echter onmisbaar. Daarom zijn de opdrachten zo gemaakt dat ze gemakkelijk te printen zijn. Omgekeerd kunnen de papieren opdrachten gemakkelijk online worden ingeleverd. Deze combinatie van online en offline leren is uniek. Voor docenten is het eenvoudig om de voortgang van de leerlingen bij de keuzevakken te monitoren.

Aansluiting bij het niveau van de leerling

De keuzevakken van Dubbelklik bevatten opdrachten die precies passen bij de modules die op school worden aangeboden. Het zijn kant en klare lessen die ontwikkeld zijn voor verschillende profielen. Dat zijn de bekende profielen Zorg & Welzijn, Dienstverlening & Producten, Media Vormgeving en ICT, en Economie en ondernemen. De lengte van de keuzevakken komt overeen met het leerling niveau. De modules voor een Basis/Kader leerweg kosten 66-96 lesuren, inclusief 30 uren aan extra opdrachten. De modules voor de gemengde en theoretische leerweg kosten 28 lesuren.