Wanneer schakel je nou een leefstijlcoach in?

De term leefstijlcoach kom je tegenwoordig steeds vaker tegen. Vraag mensen echter naar wat een dergelijke coach dan precies is en wat die doet, en veel mensen zullen je het antwoord schuldig blijven. De hoogste tijd dus om opheldering te geven en uit te leggen waarom een leefstijlcoach ook voor jou van toegevoegde waarde kan zijn. 

Een leefstijlcoach is een gids in een hectische wereld

Veel van alles. Dat is waar onze maatschappij tegenwoordig voor staat. Mensen hebben te maken met veel prikkels, veel verwachtingen, veel eten en heel veel informatie. Veel mensen kunnen maar moeilijk omgaan met al die prikkels. Ze raken daardoor moe, krijgen te maken met stress of mensen worden te zwaar. Kies je voor een leefstijlcoach, dan krijg je te maken met iemand die je helpt om helder te krijgen wat voor jou nou echt belangrijk is. De leefstijlcoach kan je helpen om grip te krijgen op jouw dagen en jouw gewoontes, om zo samen doelen te bereiken. Je kunt een coach inderdaad wel beschouwen als een gids in een vaak hectische wereld. 

Niet iemand die je helpt als je ziek bent

Een leefstijlcoach is niet iemand die je helpt als je te maken hebt met ziektes of problemen. De coach werkt naar een door jou bepaald doel toe. Dit kan bijvoorbeeld gaan om energie hebben of je eindelijk weer eens rustig voelen. De coach kijkt samen met jou naar jouw dagindeling, de manier waarop je omgaat met stressprikkels, voeding maar zeker ook slaap en bewegen. De door jou ingeschakelde coach zal werken aan gezonde gewoontes, helpt je om jezelf te begrijpen om zo steeds meer grip op jouw leven te krijgen om zo alsnog jouw doelen te behalen. 

Pak de rust in de drukte

Wanneer mensen kiezen voor een leefstijlcoach? Dat kan voor iedereen natuurlijk anders zijn. In de regel echter, doen mensen een beroep op een coach als mensen zich fitter en energieker willen voelen. Ook mensen die te kampen hebben met overgewicht schakelen niet zelden een coach in. Mensen die het druk hebben, blijken in de praktijk ook vaker en vaker behoefte te hebben aan een coach die ze kan leren om toch rust te pakken in de drukte. Ook zoeken mensen toenadering tot een coach als ze merken dat ze teveel ongezonde gewoontes hebben aangeleerd en daar graag vanaf willen. Doorgaans gaat een coach aan de slag met zaken als slaap, ontspanning, voeding, bewegen, de hormoonhuishouding, de dagindeling, stress management, communicatie en het vinden van de voor jou juiste mindset. 

Met een leefstijlcoach groeit jouw vertrouwen weer

Door het inschakelen van een leefstijlcoach, merk je al snel dat je vertrouwen groeit en dat je zelf weer gemotiveerd raakt om jezelf door te blijven ontwikkelen. Het werken met een coach is overigens plezierig. Je leert niet langer denken in onmogelijkheden, maar juist in kansen en je zult merken dat je veel beter bestand bent tegen zaken als drukte en stress. Redenen genoeg dus om ook eens te overwegen om een dergelijke coach in de arm te nemen.